vineri, 14 iunie, 2024
Home Politică Lupta pentru Primăria Constanța: Chițac VS Constantinescu

Lupta pentru Primăria Constanța: Chițac VS Constantinescu

de Redacția Dotto

Suntem pe ultima sută de metri înainte de alegerile din 9 iunie, iar atmosfera politică din Constanța este tot mai efervescentă. Duminică, noi cu toții vor decide cine va prelua conducerea Primăriei și cum va arăta  Consiliului Local, cine va ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean pentru următorii patru ani și cine vor fi consilierii județeni. Tot duminică, vom decide și cine să ne reprezinte în Parlamentul European. În ultimele două săptămâni, nu mai puțin de cinci sondaje au încercat să capteze pulsul electoratului și să ne ofere o imagine asupra preferințelor alegătorilor. Ultimul dintre acestea este realizat de INSCOP la comanda PNL. Potrivit acestui sondaj, Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, în preferințele electoratului, urmat de Horia Constantinescu – PSD cu 27,3%, Stelian Ion – Alianţa Dreapta Unită – 13,4% și Ovidiu Cupța  de la AUR cu 9,8%. Scorurile celorlalţi candidaţi se situează fiecare sub 3,3%. PNL ar conduce și în preferințele electoratului pentru Consiliul Local cu 36,3 procente, urmat de PSD cu29,5%, AUR cu 13% și Alianţa Dreapta Unită 12,8 procente. Tot INSCOP ne spune că liberalul Florin Mitroi ar fi pe primul loc în preferințele electoratului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Acesta ar strânge 39,2% din voturile constănțenilor. El ar fi urmat de Cătălin Grasa de la PSD, care spune INSCOP ar avea 25,5% din voturi, de Mohamad Murad de la AUR, creditat cu 14,1% și Claudiu Palaz, Alianţa Dreapta Unită cu 12,3%. Intenția de vot pentru Consiliul Judeţean arată astfel PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au fiecare sub 4%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi. Sondajul INSCOP a fost realizat între 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 persoane din municipiul Constanța și are o marjă de eroare de +/-3%. Comentăm subiectul cu jurnalistul Cristian Hagi. Bun găsit Cristi.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult