sălbăticie

Vacanța pe plaja sălbatică de la Tuzla mai scumpă ca în Mamaia. Într-unul dintre puținele locuri de pe litoral unde mai există un strop de verdeață, un șezlong din plastic se închiriază cu cel puțin 50 de lei, iar o pernă ajunge chiar și la 100 de lei, în weekend.

Iar pe ulițele prăfuite, lângă vechile cherhanale cu pește proaspăt din Marea Neagră, au răsărit tonete cu shaorma, hot-dog și sandvișuri.

La capătul drumului care taie-n două lanurile de floarea soarelui care ascund marea l-am întâlnit pe Vladimir, un regizor din București, care obișnuiește să vină cu cortul, la mare. Oftează și spune că din plaja sălbatică de la Tuzla a mai rămas astăzi doar o amintire dragă.

Conștienți de potențialul zonei, investitorii nu s-au sfiit să cheltuiască bani frumoși pe amenajarea plajelor sălbatice, de îndată ce acestea au fost scoate la licitație de Apele Române. Erau convinși că mobilierul de plajă minimalist, în ton cu culorile nisipului și ale mării îi vor trage pe turiști. Și nu s-au înșelat.

Tiberiu Vintiloiu este un antreprenor din București care a venit la mare cu familia. Este încântat de plaja din Tuzla, dar dezamăgit de prețuri pe care le consideră mult prea mari. O pernă se închiriază cu cel puțin 80 de lei pe zi, iar prețul crește odată cu venirea weekendului.

Deasupra plajei au apărut și câteva tonete care potolesc foamea: hot-dog, shaorma și sandvișuri de toate felurile, evident – la preț de sezon. Semn că ușor, ușor paradisul sălbatic dispare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

3,2,1… Neversea

A început numărătoare inversă pentru cel mai mare festival care se desfășoară pe o plajă d…