Constanța

Strada Ștefan cel Mare devine integral esplanadă pietonală, iar Ferdinand şi Mircea cel Bătrân vor fi modernizate la standarde europene. Sunt promisiunile Primăriei Constanța, care lucrează deja la proiect și susține faptul că aceste modificări vor stimula mersul pe jos sau cu bicicleta.


Administrația locală urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într o esplanadă pietonală modernă şi modernizarea trotuarelor şi zonelor comune de pe străzile adiacente, dar şi prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public şi de piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân.Se doreşte de asemenea ca utilizarea autoturismelor în centrul Constanței să fie mai puţin atractivă, prin restricționarea accesului acestora și desființarea unor locuri de parcare.

Proiectul prevede ca pe tronsoanele bd. Mamaia – bd. Ferdinand să se creeze benzi unice de transport public și să fie trasate marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități. Tot aici vor fi montate fântâni arteziene și mobilier inteligent.

Unele persoane se plâng că dacă Primăria nu va aloca alte locuri de parcare în locul celor desființate, deplasarea prin oraș va fi complicată mai ales că transportul în comun nu reprezintă cel puțin deocamdată o alternativă viabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A început vaccinarea copiilor între 5 – 11 ani

La Constanța, a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. 12 mii de doze de vaccin au…