puternice

Sunt zvelte, rapide, frumoase și ambițioase, iar de ele depinde siguranța turiștilor pe plajele de la malul mării. Sunt fetele salvamar pe care le vedeți zi de zi în foișoarele de pe nisip, atente la fiecare mișcare a turiștilor care intră în apă. Pe câteva dintre ele vă invit să le cunoașteți din materialul următor.

Sunt tinere, frumoase și au o misiunea clară: să salveze vieți. Pentru asta însa se antreneaza foarte mult. Tinerele salvamar, căci despre ele este vorba, își fac de câțiva ani tot mai mult loc într-o lume a bărbaților. Printre ele și Roxana Aiftincăi, care își împarte timpul între Vatra Dornei, unde iarna lucrează ca monitor de ski, și litoralul românesc. Iubește să facă sport, iar vara aceasta a decis să îmbine pasiunea cu utilul și așa a ajuns salvamar.

Roxana AIftincăi, salvamar – este destul de greu s afi salvamar dar nu este imposibil. Trebuie sa fi tare ca si carcater. Multa munca, antrenamente in fiecare zi si ne confruntam, cu fel de fel de oameni. Unii sunt recalcitranti, altii ne precieaza ptr cee ace facem, altii spun ca noi suntem cei rai. Sunte fel si fel de oameni. Unii nu au grija de copii si ei dispar. Ei stau la terasa si isi lasa copiii pe plaja. Ii ajutam, dam prin statie. In maxim 10 min o gasim. Sunt o fire tare, fac kik box. Colegii sunt foarte buni cu mine. Sunt altfel cu mine. au grija de mine.

Ionuț Păun, salvamar – este un partener de incredere ne putem baza pe ea inorice situatie. Merge cu atv la interventii, jet ski, face ce fac eu ca salvamar profesionit. Cot la cot cu baietii fara retinere. Ea are un statut special are si o valoare deosebita. Oamenii o percep altfel. Este ascultata de turisti

La Mamaia alte trei tinere s-au antrenat pentru a salva turiștii aflați în pericol. În ciuda staturii lor firave, fetele sunt de neoprit în lupta cu valurile. Au făcut înot de performanță și nu stau deloc pe gânduri atrunci când pleacă în misiune, indiferent cât de înalte ar fi valurile.

Cristina Chelu, salvamar – cautam un job de vara fiind sutudenta la medicina am vrut s afie ceva dinamic si asa am decis s amai fac salvamar. Nu m am gandit ca va fi greu. Voiam o provocare si am avut parte de o experienta care ma ajuta. Am o relatie cu colegii f buna, ne intelegem. Cand am avut intrebari mi s-a raspuns, au fost langa mine ma pot baza pe ei si invers. Turistii ? mai placut sau mai putin placut insa unii sunt intelegatori. Unii inteleg mai reede cand vine o fata sa le explice.

Bianca, salamar – e frumos, ne ajutam reciproc, ne ambitioneaza colegii. Cu turistii e o mica problema. Ne vad mai firave fac glume pe seama noastra dar incercam sa fim mai dure.

Zilele când marea este agitată sunt cele mai solicitante. O clipă de neatenție din partea lor poate face face diferența dintre viață și moarte, mai ales că nu puțini sunt turiștii care se cred mai puternici decât valurile și se aventurează departe în larg.

Andreea, salvamar – este o meserie care iti ofera satisfactii. Ai satisfactia ca ai facut ceva bun. Ai salvat o persoana. Te ai simtit bine in ziua respectiva.

Plajele de pe întreg litoralul sunt vegheate zilnic de 350 de salvamari, care fac apel la toți turiștii să le asculte sfaturile și să nu se aventueze în mare atunci când acesata este agitată.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…