Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent
Home News Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent
News - vineri 15 ianuarie 2021

Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent

În fiecare an, milioane de oameni sunt „victime” ale răcelii, mai ales copiii, care merg la grădiniţă sau la școală. De când a început pandemia, s-au înregistrat mai puține cazuri de gripă sau răceală. Specialiștii spun că școala online și munca de acasă au ținut oamenii departe de viroză.

Anul acesta, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost mai mic, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această scădere se datorează și măsurilor de siguranță și protecție impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Medicii susțin că odată cu redeschiderea școlilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri poate crește din nou, de aceea este foarte important ca atât părinții și copiii, cât și cadrele didactice să fie foarte atente la igienă și la respectarea tuturor măsurilor recomandate de autorități.

Constănțenii spun că anul acesta au fost feriți de răceala sezonieră, astfel nu au fost nevoiți să apeleze la ceaiuri și medicamente.

Conform specialiștilor, cea mai bună măsură pe care o pot lua cei care vor să se protejeze împotriva răcelilor este să aibă o alimentație sănătoasă și să doarmă minimum 7 ore pe noapte. Astfel își formeză un sistem imunitar puternic, care poate lupta eficient cu bolile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Expoziție foto-documentară Anghel Saligny

Inginerul Anghel Saligny, omagiat printr-o expoziție foto-document la malul mării. „În lum…