Mai puține gunoaie în Constanța

Mai puține deșeuri, mai multă reciclare și mai puțină poluare. Este posibil acum și în județul Constanța. Proiectul de management integrat al deșeurilor a fost prezentat astăzi de Consiliul Județean Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea.

Cinci depozite de deșeuri urbane care poluau excesiv au fost deja închise în județul Constanța, în locul lor fiind construite depozite cu stații de sortare și de tratare mecano-biologică, la Tortoman, și stații de transfer la Hârșova și Deleni. Inițiat în 2014 proiectul de management integrat al deșeurilor are ca scop reducerea poluării și creșterea calității vieții cetățenilor din județul Constanța.

Depozitul de deșeuri de la Tortoman se întinde pe 26 de hectare și va funcționa la capacitate maximă cel puțin nouă ani. Nerealizarea lui în cadrul acestui proiect ar fi atras o amendă de 60 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, care ar fi declanșat procedura de infrigement pe sistemul de management integrat al deşeurilor.

Proiectul realizat cu finanțare europeană și cu un impact major asupra mediului, a fost evaluat, ieri și de Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Valoarea totală a proiectului este de aproape 190.000.000 lei.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…