HomeActualitateMai sunt doar 3 locuri la ATI în județul Constanța
Actualitate - News - Recomandările redacției - vineri 27 noiembrie 2020

Mai sunt doar 3 locuri la ATI în județul Constanța

Mai sunt doar 3 locuri la Terapie Intensivă în tot județul Constanța. La Spitalul Județean de Urgență din Constanța nu mai sunt locuri la ATI, volumul de muncă s-a triplat, iar medicii resimt puternic oboseala. Managerul unității medicale spune că peste 100 de medici s-au infectat cu noul coronavirus și este un deficit foarte mare de personal.

La Spitalul Județean de Urgență Constanța toate locurile pe secția de terapie Intensivă sunt ocupate.

Nici la nivel de județ situația nu este mai bună. La raportarea Direcției de Sănătate Publică din această dimineată, erau disponibile doar 3 locuri la ATI. Volumul de muncă al medicilor este tot mai mare. Spre exemplu cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Constanța trebuie să aibă grijă și de pacienții infectați cu covid, dar și de cei cu alte afecțiuni. De asemenea, medicii au asigurat activitatea și în spitalele din Mangalia, Medgidia și la Spitalul de Boli Infecțioase.

În plus, zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean din Constanța s-au infectat cu noul coronavirus.

O altă problemă o reprezintă lipsa oxigenului. Managerul Spitalului Județean din Constanța spune că unitatea medicală are sursa proprie de oxigen, însă această este utilizată la capacitate maximă și că s-au început demersurile pentru achiziționarea unei stații noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Gazda radio și TV Larry King a murit la 87 de ani

Gazda de televiziune și radio Larry King a murit sâmbătă la Cedars-Sinai Medical Center di…