Maidanezii

Câinii fără stăpân sunt din nou pe străzile orașului. Aceștia s-au înmulțit de-a lungul timpului, iar autoritățile locale par deocamdată depășite de situație.

Nimeni nu vrea să se angajeze pentru capturarea câinilor vagabonzi, iar un medic veterinar abia a fost găsit deși adopostul a fost modernizat în cele mai bune condiții. În tot acest timp, constănțenii sunt nevoiți să evite maidanezii, care umblă în haită, latră noaptea și atacă alte patrupede mai mici.

Din ce în ce mai mulți câini fără stăpân umblă nestingheriți pe străzile Constanței. În ciuda numeroaselor sesizări pe care le-au făcut cetățenii la Primăria Constanța, problema rămâne încă nerezolvată, pentru că nimeni nu s-a arătat încă interesat să captureze câini. Administrația locală continuă achiziția de servicii veterinare și autorizare transport, în speranța că va veni cineva interesat să se angajeze.

Specialiștii spun că, patrupedele sunt tot mai prezente pe străzi și din cauza constănțenilor care le dau de mâncare, dar și din cauza artificiilor și a petardelor din cauza cărora animalele s-au speriat și au fugit din curțile oamenilor pe străzi.

Constănțenii sunt de părere că problema maidanezilor ar trebui rezolvată numaidecât. Cei mai mulți se plâng că patrupedele umblă în haită și sunt agresive cu alte animale, iar câteodată și cu copiii.

În 2022, Constanța ar urma să aibă o nouă biobază pentru animalele fără stăpân. Capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi în jur de 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…