Mamaia Sat

Imagini dezolante în Mamaia Sat. Un cartier care se vrea de lux se scufundă în mocirlă. Asfaltul se mai vede pe o singură stradă, iar troienele de noroi sunt peste tot. Oamenii spun că nu mai pot merge prin cartier nici cu mașina și nici pe jos și arată cu degetul spre administrația locală care le promite de ani de zile că va rezolva problema. Și ca taboul dezastrului să fie complet, zona este tranzitată zilnic de zeci de betoniere care împrăștie noroiul peste tot.

La doar câteva sute de Marea Neagră, în Mamaia Sat se întinde zilele acestea o altă mare. De mocirlă.

Din cauza ploii care a căzut în ultimele zile și a lucrărilor la rețeaua de canalizare, zeci de străzi care nu au fost încă asfaltate de Primăria Năvodari se afundă în noroi.

Oamenii spun că este imposibil să mai mergi cu mașina prin tranșeele formate în noroi și arată cu degetul către administrația locală, care s-a apucat să sape șanțuri pentru canalizare după 13 ani de la dezvoltarea cartierului și nici acum nu a asfaltat toate străzile.

Pe străzile din Mamaia Sat nici măcar pietriș nu mai există. Lacom, noroiul a înghițit tot ce a prins în cale.

Iar problemele din cartierul considerat de lux, cel puțin după tarife, unde un apartament costă și câteva sute de mii de euro nu se opresc aici. În ultima perioadă betonierele care circulă cu viteză în zonă au devenit coșmarul localnicilor, mai ales după ridicarea interdicției de circulație, care potrivit Poliției Locale este valabilă doar pe perioada sezonului estival.

De cealaltă parte, Primăria Năvodari spune că vina pentru situația din cartier aparține exclusiv constructorilor care derulează lucrări în zona.

La tot acest tablou întunecat se mai adaugă și spațiul verde neîngrijit, câinii comunitari și mobilierul urban ruginit sau crăpat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…