duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate VIDEO. Mâna întinsă, care spune o poveste falsă, primește amendă

VIDEO. Mâna întinsă, care spune o poveste falsă, primește amendă

de Redacția Dotto

Deghizat într-un bătrânel de 65 de ani, sub pretextul că este grav bolnav și că are nevoie de bani pentru medicamente, un bărbat din Fetești a reușit să strângă suma de 370 de lei, în zona Spitalului Județean Constanța. Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, așa că l-au demascat.

Sursa: Primăria Constanța

Bărbatul din imagini știe cel mai bine că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană. Așa se face că a inventat una care să-i impresioneaze pe oameni. S-a dat bolnav și a spus tuturor celor pe care i-a întâlnit că nu-și permite să-și cumpere medicamentele. Bărbatul este surprins coborând din tren, în Gara Constanța. Cu un rucsac în spate, un baston și bine îmbrăcat, acesta ajunge în zona Spitalului Județean Constanța. Aici începe transformarea. Își pune pe cap o căciulă, ochelarii fumurii și o mască de protecție. Rapid intră în rolul unui bătrânel de 65 de ani, grav bolnav, care nu are bani de medicamente. Iar povestea prinde de minune. În numai trei ore, bolnavul închipuit reușește să strângă nu mai puțin de 370 de lei din mila trecătorilor. Mai puțin impresionați de poveste au fost însă polițiștii, care l-au demascat rapid.

„Persoana în cauză de exemplu prin îmbrăcăminte inducea în eroare opinia publică că ar fi o persoană în etate cu probleme de sănătate și astfel îi sensibiliza să îl ajute cu diverse sume de bani. Am mai avut persoane care pretindeau că nu aveau familie, iar la intervențiile noastre se constata că nu aveau nicio problemă„, a spus Cătălin Todireanu, șef Serviciu Ordine Publică Poliția Locală Constanța

Bolnavul închipui este din Fetești și are 47 de ani. Acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a stârni mila trecătorilor. Nu o dată a fost sancționat pentru cerșetorie.  

„Este vorba de articolul 2 Legea nr. 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la ”apelarea  în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” între 100 și 500 de lei și se aplică gradual”, a mai declarat Cătălin Todireanu, șef Serviciu Ordine Publică Poliția Locală Constanța

De la începutul anului, la Constanța au fost aplicate peste 2.600 de amenzi pentru cerșetorie și fapte similare. Recent, municipalitatea a inițiat și o campanie intitulată ”Spune stop cerșetoriei”.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult