Mână liberă autorităților locale pentru verificarea proprietăților private
HomeActualitateMână liberă autorităților locale pentru verificarea proprietăților private
Actualitate - Breaking news - sâmbătă 28 noiembrie 2020

Mână liberă autorităților locale pentru verificarea proprietăților private

O nouă lege, care le dă mână liberă autorităților locale pentru verificarea proprietăților private, intră în vigoare de sămbătă, 28 noiembrie. Acestea vor putea intra cu forța pe terenurile și în curțile oamenilor.

Primariile vor putea intră pe terenurile private pentru a face curățenie, pentru a deszăpezi sau pentru a defrișa diverse plante. Legea vine în sprijinul primăriilor se plângeau că nu pot lua măsuri și că pot doar soma proprietarii acestor terenuri și, cel mult, să-i amendeze. Tot prin această lege, se vor putea efectua reparații ale faţadelor clădirilor istorice, care nu au fost îngrijite de proprietari sau au fost lăsate în paragină. Costul acestor intervenții va fi suportat de către proprietari. Până acum autoritățile nu puteau intra pe terenuri private, ci puteau doar să dea amenzi.

Potrivit noii legi, instituţiilor publice, persoanelor fizice şi juridice le revin următoarele obligaţii: să întreţină în stare corespunzătoare clădirile pe care le au în proprietate, anexele gospodăreşti, curţile şi împrejmuirile acestora, precum şi instalaţiile aferente acestora, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii, amenajări şi a altor lucrări specifice; să asigure curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, potrivit măsurilor stabilite de consiliile locale.

Proprietarii au obligaţia să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întretinerea firmelor şi a faţadelor imobilelor pe care le au în proprietate, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină!

În mod evident, Constanţa are nevoie de o nouă abordare privind serviciul public de furniz…