Mâncare

Mâncare mai sănătoasă pentru copiii care merg la creșele de stat din Constanța. Primăria le promite părinților că meniul celor mici va fi aproape exclusiv bio, din produse atent alese, furnizate de producătorii locali.

La Constanța urmează să fie construite încă două creșe pentru care Municipalitatea a primit finanțare de la Compania Națională de Investiții, care vor avea pe lângă săli de clasă, locuri de joacă și săli de mese și bucătării proprii în care vor fi zilnic pregătite meniurile pentru copii.

Meniul copiilor din creșe va fi unul mult mai sănătos. Este promisiunea pe care o face administrația locală părinților care și-au înscris copiii la unitățile de stat. Inițiativa îi bucură pe părinți, pentru care, de multe ori, masa copiilor de până la 3 ani este o adevărată provocare.

Meniurile pentru cei mici au fost concepute sub coordonarea unui nutriționist și vor fi implementat treptat. Specialiștii spun că, printre beneficiile pe termen lung ale consumului de alimente bio cel mai important este reducerea riscului obezitate de obezitate infantilă. Pentru ca cei mici să se obișnuiască însă cu un stil alimentar sănătos este important ca și părinții să le asigure acasă o alimentație echilibrată, fără exces de dulciuri sau preparate tip fast food.

Meniul sănătos îi va costa mai mult pe părinți, însă decizia a fost luată cu acordul lor, în toate creșele din județul Constanța aflate în administrarea Primăriei.

Municipalitatea face și demersuri pentru construirea a două noi creșe cu bucătării proprii în Constanța. De altfel, administrația a primit deja undă verde de la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea unităților de învățământ.

Dacă procedurile vor decurge fără probleme, construirea celor două creșe va începe în prima parte a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…