joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Maraton pe nisip la Constanța

Maraton pe nisip la Constanța

de Redacția Dotto

Litoralul s-a transformat (in weekend) in capitala europeana a sportului. Aproape doua mii de alergatori au luat startul la Maratonul Nisipului, cea mai mare competitie de acest gen din sud estul Europei. Intrecerea s-a desfasurat pe patru probe: 5 km, 10 km, maraton si semi-maraton iar la final castigatorii au primit din partea organizatorilor premii in bani si echipamente sportive.

Sezonul estival a început cu o mare alergare, pe litoral. Mai exact cu starul celei de-a 9-a editii a Maratonului Nisipului, o competitie despre care spun organizatorii ca este  unica in Europa pentru ca intrecerea de anduranta se desfasoara integral pe nisip.

„Este cel mai greu pe nisip pentru ca piciorul se afunda, nu este atat de simplu, nu stii unde pui piciorul, trebuie sa fii foarte atent”

Carmina Capitanu – ultramaratonista

„Eu sunt la 5 km. Anul trecut am fost la 10 km si mi s-a parut cam greu”

„Traseul este compus dintr-o bucla de 7 km pe care participantii la maraton trebuie sa o efectueze de 6 ori; practic ei ajung in capetele plajelor din Constanta”

Daniel Antonaru – organizator

Chiar daca distanta parcursa de alergători nu a fost mare, gradul de dificultate a fost ridicat. Este mult mai dificil si uneori chiar periculos sa alergi pe nisip, spun chiar sportivii de performanță.

„Nisip si vant, cred ca daca stau sa ma gandesc, cand ne ducem ne racoreste si cand ne-ntoarcem ne face mai rapizi”

„A fost frumos dar cam greu pentru ca eu nu sunt alergator de nisip; sunt alergator de strada”

„Este prima data cand alerg la o cursa scurta pe nisip si ma bucur c-am castigat locul 1”

Valoarea insumata a premiilor a depasit 50 de mii de lei, anul acesta, din care jumatate bani iar jumatate echipamente sportive pentru alergatori.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult