vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Marcel Ciolacu în SUA: Securitatea regională, în dialogul cu Secretarul american al Apărării

Marcel Ciolacu în SUA: Securitatea regională, în dialogul cu Secretarul american al Apărării

de Redacția Dotto

Premierul României, Marcel Ciolacu, a desfășurat o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, unde a avut o întâlnire semnificativă cu Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin. Dialogul dintre cei doi oficiali a pus un accent deosebit pe consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, cu o atenție specială acordată securității regionale în zona Mării Negre.

În comunicatul de presă emis în urma întrevederii, s-a subliniat faptul că Secretarul Austin a exprimat aprecierea pentru eforturile României și a recunoscut capacitatea de leadership a țării noastre. Un aspect notabil a fost laudarea inițiativelor României, printre care se numără înființarea Centrului de Pregătire de la Fetești, destinat piloților de F-16.

Discuțiile au abordat principalele evoluții din domeniul apărării, atât la nivel bilateral, cât și în contextul NATO. Obiectivul a fost aprofundarea și extinderea cooperării în sectorul securității, într-un moment în care contextul regional, cu accent pe Marea Neagră, impune o colaborare solidă între România și Statele Unite.

Lloyd J. Austin a lăudat contribuția României la securitatea regională și apreciază inițiativele de leadership: Dezbateri strategice în domeniul apărării pentru consolidarea cooperării bilaterale și în cadrul NATO.

Marcel Ciolacu a subliniat angajamentul României pentru cooperare militară totală cu SUA și alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare: Prioritatea pentru securitatea Mării Negre la Summit-ul NATO

Această întâlnire marchează o etapă importantă în consolidarea relațiilor dintre cele două țări și subliniază importanța pe care o acordă România securității regionale și parteneriatului transatlantic. Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat, prin această vizită, angajamentul ferm al României pentru menținerea stabilității și securității în această zonă strategică.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult