marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Marea mușcă din plajele lărgite

Marea mușcă din plajele lărgite

de Redacția Dotto
plajele

Plajele din Mamaia, lărgite astă vara, au început să se erodeze.

Vântul a spulberat nisipul, iar marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat. Cele mai pesimiste calcule arată că Mamaia va pierde 40 de metri din lățimea plajei, pe o lungime de 7 kilometri.

Valurile care mușcă în decembrie cu sete din nisipul plajei. În Mamaia Nord, nisipul de la tărmul mării este deja mâncat, iar imaginile cu diferența de nivel sunt deja virale pe internet. „Marea ia inapoi ce i-a fost luat” au scris internauții revoltați. Specialiștii de la Apele Romane au fost chemați în zona afectată de furtuni.

Îngrijorarea este mare pentru că plaja din Mamaia Nord a pierdut doar într-o lună relativ blândă câțiva metri de nisip. Furtunile ierniii își vor face simțită prezența abia de acum înainte, iar calculelel nu arată deloc bine.

În toată stațiunea Mamaia Nord marea a pus stăpânire pe mai mulți kilometri de nisip, iar în unele zone s-au format cratere adânci de doi metri. Plajele din Mamaia Nord, lărgite tocmai pentru stoparea fenomenului de eroziune costieră au fost subiect de scandal vara aceasta pe litoral. În urma lucărilor, șezlongurile s-au îndepărtat sute de metri de mal, nisipul nu a mai fost la fel de fin, iar pericolul de înec a crescut, marea devenind brusc adâncă după cel mult 20 de metri de la mal.

Toate plajele de pe Litoral vor fi lărgite până vara viitoare, cu bani europeni. Investiția se ridică la peste 8oo de milioane de euro.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult