plajele

Plajele din Mamaia, lărgite astă vara, au început să se erodeze.

Vântul a spulberat nisipul, iar marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat. Cele mai pesimiste calcule arată că Mamaia va pierde 40 de metri din lățimea plajei, pe o lungime de 7 kilometri.

Valurile care mușcă în decembrie cu sete din nisipul plajei. În Mamaia Nord, nisipul de la tărmul mării este deja mâncat, iar imaginile cu diferența de nivel sunt deja virale pe internet. „Marea ia inapoi ce i-a fost luat” au scris internauții revoltați. Specialiștii de la Apele Romane au fost chemați în zona afectată de furtuni.

Îngrijorarea este mare pentru că plaja din Mamaia Nord a pierdut doar într-o lună relativ blândă câțiva metri de nisip. Furtunile ierniii își vor face simțită prezența abia de acum înainte, iar calculelel nu arată deloc bine.

În toată stațiunea Mamaia Nord marea a pus stăpânire pe mai mulți kilometri de nisip, iar în unele zone s-au format cratere adânci de doi metri. Plajele din Mamaia Nord, lărgite tocmai pentru stoparea fenomenului de eroziune costieră au fost subiect de scandal vara aceasta pe litoral. În urma lucărilor, șezlongurile s-au îndepărtat sute de metri de mal, nisipul nu a mai fost la fel de fin, iar pericolul de înec a crescut, marea devenind brusc adâncă după cel mult 20 de metri de la mal.

Toate plajele de pe Litoral vor fi lărgite până vara viitoare, cu bani europeni. Investiția se ridică la peste 8oo de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…