Maria Holbură

Gimnasta Maria Holbură a asistat live la momentul accidentării Larisei Iordache, de la bârnă, și povestește clipele pe care le-a trăit la Tokyo.

Maria Holbură, singura gimnastă care a reprezentat România la Olimpiada de la Tokyo la individual compus, povestește experiența unică pe care a trăit-o la cea mai mare competiție sportivă din lume.

„A fost extraordinar! Am avut emoții mari, îmi venea să plâng înainte să intru în sala de concurs” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Înainte să plece la Tokyo, Maria a stat 4 luni la București, unde s-a antrenat alături de Larisa Iordache, de care o leagă o strânsă prietenie.

„Vorbim orice, ne încurajăm tot timpul, suntem aproape una de cealaltă” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Prima dată am crezut că s-a lovit la genunchi, pentru că așa se văzuse de unde am stat eu să o urmăresc, dar de fapt se lovise la aceeași gleznă unde are probleme. M-am speriat foarte tare! Am crezut că a pățit ceva foarte grav, a căzut din picioare de durere” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Deși accidentată și cu glezna umflată, Larisa a fost alături de Maria.

„Eu urmam după ea și draga de ea era acolo și mă încuraja … Avea gheață pe picior și striga la mine la fiecare element” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Frumoasa sportivă povestește că la fel ca la toate concursurile importante la care a participat, mama ei, care îi este și cea mai bună prietenă, nu s-a uitat la televizor să o vadă.

 „Mami a stat la biserică, s-a rugat pentru mine și de fiecare dată mă ajută. Îmi dă o stare de liniște. Dar știam că e cu sufletul alături de mine.” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Revenită acasă, la Constanța, sportiva încearcă să se bucure cât de mult poate de vacanță. Deși născută în orașul de malul mării, gimnasta spune că au trecut zece ani de când nu a mai fost pe faleza de lângă Cazinou. Timpul nu îi permite!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Misiune pe mare, încheiată cu succes

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiu…