Home Sport Maria Holbură, artista din gimnastică
Sport - 5 zile în urmă

Maria Holbură, artista din gimnastică

Maria Holbură, singura gimnastă din România calificată până acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo, are o pasiune secretă: pictura.

Maria Holbură nu e talentată doar la gimnastică, ci e și o adevărată artistă! De patru ani, sportiva calificată la Olimpiada de la Tokyo și-a descoperit o nouă pasiune: pictează tablouri pe numere.

Acum câțiva ani, treceam pe lângă un magazin de specialitate, mi-au plăcut câteva tablouri, mi le-am cumpărat și am început să pictez” –

Până acum, Maria a pictat cinci tablouri, unele dintre ele sunt la Deva, iar altele în casa părinților de la Constanța. De ultimul, un portret, s-a apucat în cantonamentul de la București, unde gimnasta va rămâne împreună cu lotul național de senioare până în aprilie, când vor merge la Campionatele Europene de la Basel.

Îmi place foarte mult, mai vin uneori supărată de la antrenament că nu mi-a ieșit ceva, dar când ajung în cameră mă apuc să pictez și îmi trece. Mă relaxează extraordinar”

Dacă nu ar fi făcut gimnastică de performanță, Mariei i-ar fi plăcut să fie pictoriță!

Gimnastica e pasiunea mea cea mare, dacă aș fi avut mai mult timp, mi-ar fi plăcut să iau lecții de pictură de la cineva de specialitate. Cred că pot să fac un tablou din imaginație”

Pentru că îi place foarte mult să stea în fața pânzei colorate, Mariei îi ia puțin până termină un tablou.

Cel mai repede am terminat unul în două zile. A fost foarte greu, dar am stat la el până l-am terminat”

La Campionatul Mondial de la Stuttgart, din 2019, Maria Holbură a îndeplinit criteriile olimpice și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară. Pentru cea mai mare competiție mondială a Planetei, Maria nu și-a făcut planuri. Vrea doar să fie ferită de accidentări și să reușească să își ducă la capăt integralele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

România va participa cu 15 sportivi la Europenele de sală de la Torun

România va participa cu un lor de 15 sportivi la Campionatele Europene de atletism în sală…