O femeie a murit ieri după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din Constanța. Încerca să fugă din calea flăcărilor care îi cuprinseseră apartamentul. Soțul femeii spune că a ieșit împreună cu soția din casă, dar ea s-a întors după un laptop, în care avea documente pentru serviciu. ”Pompierii erau lângă mine și ea era sus. Priveau cum stă acolo și țipă”, spune soțul femei..

Totul s-a întâmplat ieri, puțin după ora 9. Victima, surprinsă de incendiu în apartamentul său de la etajul 6, a ieșit pe balcon. S-a cățărat pe fereastră, dar s-a prăbușit sub ochii pompierilor care au venit să o salveze fără o pernă pneumatică și fără scară. Momentele teribile au fost povestite de soțul femeii.

Apelul la 112 a fost dat la ora 9 și 14 minute, iar pompierii au fost alertați la 9.15. Șase minute mai târziu la fața locului ajungeau o ambulanță SMURD, apoi o autospecială de stingere, dar fără scară și saltea. Femeia de 57 de ani a ieșit pe balcon la ora 9 și 25 de minute, se văd flăcările și un fum înecăcios. Femeia iese cu totul pe geam și cade. Ora dată inițial de pompierii de la ISU Dobrogea la care scara ar fi ajuns la locul tragediei este 9,27, însă imagini surprinse de martori la locul tragediei arată ora 9,41. Adică mai bine de 14 minute diferență, față de ora declarată de salvatori.

O anchetă este în plină desfășurare pentru a stabili dacă pompierii au acționat la timp și au aplicat corect toate procedurile.

O echipă de la IGSU din Capitală a ajuns ieri la Constanța pentru a efectua verificări.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…