marturii spitalul infectioase

Mărturii cutremuratore din infernul de la Constanța. Mai mulți pacienți care au reușit să se salveze povestesc despre momentele de groază prin care au trecut. În curtea spitalului este în continuare o atmosferă apăsătoare, mirosul de fum încă se simte pregnant în aer, iar clădirea unității medicale este înconjurată de lumânări aprinse, icoane, flori și de un banner uriaș cu un mesaj sfâșietor.

O experiență traumatizantă, pe care nu o vom uita niciodată. Asta spun mai mulți pacienți ai Spitalului de Boli Infecțioase care au văzut vineri moartea cu ochii în timp ce unitatea medicală era cuprinsă de fum. Ei s-au întors astăzi la spital pentru a vedea dacă își mai pot recupera ceva din lucrurile pe care le-au abandonat în saloane înainte să iasă pe geam, ca să se salveze.

În Spitalul de Boli Infecțioase nu mai este internat acum niciun pacient. Cu toții au fost transferați la diverse unități medicale din județ. La fel și personalul medical. Curtea spitalului, în schimb, este plină. Sute de lumânări aprinse, flori și icoane amintesc de tragedia în care șapte femei internate pe secția ATI COVID și-au pierdut viața. Iar gardul unității medicale este acoperit cu un banner uriaș cu un mesaj sfâșietor: Spitalele ard. România plânge de durere. Mesajul este semnat de suporterii Farul Constanța, care au protestat vineri seară alături de alte sute de persoane, cerând autorităților să ia măsuri urgente pentru ca oamenii să nu mai ardă în spitale.

În urma incendiului, primarul Constanței s-a întâlnit cu directorul interimar Claudia Cambrea și au hotărât, de comun acord, că prioritară este punerea în funcțiune cât mai repede a secțiilor non-covid.

30 de pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt internați în secțiile Spitalului Județean. Nouă dintre aceștia se află pe secția de Terapie Intensivă.

Focul a cuprins vineri dimineață toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. Șapte femei au murit, iar trei bărbați au reușit să se salveze. Mai multe anchete, care se desfășoară în paralel, încearcă să descâlcească acum cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…