Masa de Crăciun

Masa de Crăciun va fi scumpă anul acesta. Prețurile pentru legume, carne fructe și produse de panificație au crescut și cu peste 20 la sută.

Depindem mult de importuri spun comercianții pentru a justifica creșterile de preț. Am fost și noi în piață și vă spunem ce și cât cumpără constănțenii pentru sărbătorile de anul acesta.

Scumpirile la utilități și ingrediente au făcut ca și prețurile pentru produsele tradiționale de sărbători să crească.

Fie că vorbim de alimente de bază precum pâine, ulei, ouă, fie că ne referim la legume și carne, toate sunt mai scumpe anul acesta. Practic produsele pentru masa de sărbători s-au scumpit cu 2 până la 10 lei/kg. Carnea de porc s-a scumpit și cu 3 lei/kg, ceea ce face ca în magazine să găsim un kg de carne la prețuri cuprinse între 19 și 26 lei. Și legumele sunt cu 10 la sută mai scumpe, iar prețul la cartofi a crescut cu peste 20%.

Așa se face că prețul pentru celebra salată boeuf este chiar mai mare decât prețul unei fripturi cu garnitură. Iar analiștii nu vin cu vești deloc bune. Anul viitor prețul legumelor va crește din nou. Constănțenii spun că nu vor renunța la produsele tradiționale pentru masa de Crăciun, dar sigur vor reduce cantitatea.

Analiștii economici susțin că trendul scumpirilor a pornit de la nivel internațional și că era de așteptat să ajungă și în țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…