Home Actualitate Medic italian condamnat pentru moartea lui Davide Astori
Actualitate - Sport extern - luni 3 mai 2021

Medic italian condamnat pentru moartea lui Davide Astori

Medic italian condamnat pentru moartea lui Davide Astori

Roma, 3 mai 2021 – Un medic a fost condamnat luni la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru omucidere involuntară, după decesul lui Davide Astori, internaţionalul italian al Fiorentinei, care suferea de o anomalie cardiacă nedetectată, a anunţat presa din Peninsulă, citată de AFP.

Davide Astori a decedat la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018.

El a decedat într-o cameră de hotel din Udine unde Fiorentina, echipă al cărei căpitan era, urma să dispute un meci de campionat. Moartea sa a generat o imensă emoţie în Italia, el fiind şi unul din componenţii echipei naţionale.

Medicul în cauză a fost condamnat şi la plata unor despăgubiri de 1 milion de euro către familie. Giorgio Galanti era la acea vreme responsabilul departamentului de medicină sportivă de la spitalul Careggi din Florenţa. El a fost ultimul care şi-a dat acordul pentru practicarea sportului profesionist de către Davide Astori, în vara lui 2017, cu şapte luni înainte de decesul fotbalistului.

Parchetul, care ceruse o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru omucidere involuntară, a considerat în rechizitoriul său că medicul trebuia să efectueze examene suplimentare pentru a încerca să depisteze o maladie cardiacă, ţinând cont de rezultatele testelor de efort.

Conform raportului de autopsie, Davide Astori ar fi murit din cauza unei tahiaritmii, o accelerare anormală a ritmului cardiac.

Avocatul medicului a anunţat că va înainta recurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

476 de autospeciale în dotarea ISU

Ministerul Afacerilor Interne vrea să cumpere 476 de autospeciale de stingere a incendiilo…