duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Meniu special și confort sporit pentru animalele de la Microrezervație, după instalarea gerului

Meniu special și confort sporit pentru animalele de la Microrezervație, după instalarea gerului

de Redacția Dotto

VIDEO

Angajații Microrezervatiei de la Delfinariu au luat toate măsurile necesare pentru ca necuvântătoarele pe care le îngrijesc să treacă fără probleme peste următoarele zile, când – potrivit meteorologilor – temperaturile vor coborî foarte mult. 

Noaptea trecută mercurul termometrelor a ajuns până la -10 grade Celsius. În aceste condiții animalele sau păsările care nu sunt îngrijite corespunzător pot avea de suferit, iar unele ajung să moară.

La Microrezervație, angajații s-au mobilizat iar adăposturile au fost căptușite cu paie. Acestea le asigură căldura necesară iar uneori  se mai și hrănesc din ele.

„De ceva zile ne-am luat toate măsurile necesare în vederea protejării speciilor noastre de păsări și de mamifere. Am făcut rezerve considerabile de hrană, de cereale, de fân și lucernă, și binențeles de paie pe care să le băgăm în adăpostul animalelor pentru a le oferi confortul termic de care au nevoie.” explică muzeograful Raluca Grigore.

Broaștele țestoase de uscat hibernează până când temperaturile vor atinge 17 grade Celsius. Până atunci au fost acoperite cu paie de îngrijitori, să le fie cald.

„Ele se îngroapă cumva în pământ sau în nisip, dar noi am vrut să le ajutăm puțin să treacă cu bine de sezonul rece și am contribuit și noi cu paie”  spune Raluca Grigore.

Totodată, meniurile au fost adaptate acestei perioade – sunt mai bogate în proteine şi includ mai multe fructe şi legume. Îngrijitorii au luat măsuri astfel încât şi necuvântătoarele din ţarcuri, şi papagalii de la Microrezervația din Constanța, să treacă fără probleme de perioada rece.

Cei mai sensibili sunt papagalii exotici. În clădirea în care pot fi admirați, geamurile au fost închise și au fost montate calorifere electrice pentru a putea fi menţinută o temperatură constantă de 18 grade Celsius. Sunt însă și specii care se adaptează singure la condițiile nefavorabile și sunt capabile să își gasească hrană chiar și sub zăpadă.

„Sunt specii care se adaptează la condițiile de iarnă, precum iepurii, vulpile, cervidele care au blană de iarnă, blană care cuprinde două straturi – un strat mai dens la nivelul pielii și un fir mai mai lung aspru la suprafață, pentru a-i permite reglarea temperaturii corpului” explică Veronica Andone, șef de secție la Microrezervație.

Din cele peste 400 de exemplare de la Microrezervația din Constanța, mai bine de jumătate au nevoie de îngrijire mai atentă în sezonul rece.

 

 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult