Mereu cu inconița în husa de paletă

Adina Diaconu, jucătoarea de tenis de masă cu 17 titluri europene în palmares, poartă tot timpul cu ea câteva obiecte religioase primite de la mama ei.

E tânără, frumoasă și talentată! Până la 21 de ani, Adina Diaconu, cea mai bună jucătoare de tenis de masă din noua generație, a câștigat sute de medalii și are în palmares 17 titluri de campioană europeană. Sportiva își amintește de începuturile ei în tenisul de masă și nu îi vine să creadă că până la această vârstă a reușit asemenea performanțe.

Mama e profesoară de sport și ea m-a dus la tenis să fac mișcare. Chiar de la prima mea participare la un campionat european am obținut medalia de aur, iar după această medalie am zis că trebuie să aspir la mai mult”

Adina a fost premiantă și la școală.

Până în clasa a 8-a am mers foarte bine și cu școala, chiar la examenul din clasa a 8-a am obținut nota 10 la matematică”

Pe unde merge, Adina are cu ea o cruciuliță și câteva iconițe pe care le ține într-un loc special.

Sunt credincioasă am mereu o cruciuliță, o iconiță cu mine în husa de paletă”

Din dragoste pentru sportul care i-a adus atâtea satisfacții, Adina a făcut multe sacrificii, printre care și acela de a trăi de mică departe de părinții săi.

Ușor, ușor am reușit să îmi restrâng totul la antrenamente și odihnă. În Franța regulile sunt foarte aspre: după ora 18.00 nu mai ai voie să ieși afară, nu prea fac mare lucru” – Adina Diaconu, componentă a echipei naționale de senioare de tenis de masă.

Tânăra locuiește în Franța și joacă pentru Metz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hagi, supărat după meciul cu Chindia

Supărare mare în vestiarul FC Farul după meciul cu Chindia Târgoviște. Echipa adversă a re…