Metode simple și eficiente pentru întărirea sistemului imunitar

Un sistem imunitar puternic ține la distanță orice boală. Cum a preveni este mai ușor decât a trata, descoperă acum ce poți face pentru a fi mereu în formă maximă!

Sistemul imunitar nu este unul izolat, el lucrează în strânsă colaborare cu sistemul endocrin și cu cel nervos.

Factori precum stresul, fluctuațiile de hormoni și alimentația necorespunzătoare pot afecta negativ sistemul imunitar.

Sistemul imunitar sănătos luptă pe mai multe planuri – fizic, emoțional și spiritual, pentru a menține organismul în stare optimă.

Fiecare persoană are zonele sale slabe ale corpului, care sunt atacate de diverse boli pe un fond de vulnerabilitate, adică în urma unui stres puternic, unei decepții îngrozitoare, unei tristeți adânci.

Vestea bună este că există anumite alimente, ierburi, condimente, plante medicinale și medicamente naturale, care întăresc sistemul imunitar, protejând organismul împotriva agenților patogeni în mod eficient și fără efecte secundare.

Important de reținut este faptul că atunci când răcesc sau fac gripa, oamenii iau medicamente care intervin asupra simptomelor, dar nu și asupra cauzelor care au provocat bolile. Fără consolidarea sistemului imunitar, bolile recidivează.

Metode simple si eficiente pentru intarirea sistemului imunitar

Ce întărește sistemul imunitar

Regimul alimentar sănătos

Alege să consumi legume ca broccoli, varză, morcovi, roșii, cicoare, usturoi, ciuperci, și spanac, ori de câte ori este posibil – naturale sau la abur, sub forma de piureuri.

Acestea apără organismul împotriva infecțiilor, oferind nu numai cantități enorme de beta-caroten, dar și niveluri ridicate de vitamina C, calciu și fitochimicale.

Optează pentru fructe precum: lămâi, grapefruit, portocale, banane și fructe roșii – cireșe, afine, mure, coacăze negre, măceșe și struguri.

Migdalele și nucile exercită și ele un efect benefic pentru sistemul imunitar, similar cu prebiotice în intestin.

Un pumn mic de migdale pe zi este tot ce avem nevoie. Adaugă condimente în mâncare și băutură!

Spui adio răcelilor dacă consumi regulat ghimbir, scorțișoară, chimen, oregano și piper cayenne. Fie le adaugi în mâncăruri, fie le consumi sub forma unor ceaiuri sau capsule.

Plantele medicinale (echinaceea, ginseng, aloe vera), vitaminele și mineralele (vitamina C, zincul si seleniul) și sportul fac, de asemenea, minuni pentru sistemul imunitar.

Un alt aliat împotriva răcelilor este gama Proimmunity, produsă de Laboratoarele Fiterman. Acestea vin în sprijinul nostru cu GAMA Proimmunity, sub formă de sirop și de capsule.

Este vorba despre cea mai complexă formulă pentru întărirea imunității, despre produse naturale fără coloranți, aromatizanți, conservanți sau îndulcitori sintetici, cu acțiune benefică garantată de amestecul următoarelor substante bioactive: complexul Propolis, Echinaceea si Vitamina C, extract concentrat de soc si o formă organică de Zinc, ușor absorbabilă, care duce la buna funcționare a sistemului imun.

Substanțele bioactive utilizate în mod tradițional duc la creșterea rezistentei organismului la infecții, au acțiune antimicrobiană și antivirală și reduc inflamațiile.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Poticniri și eșecuri

Pomul cunoașterii, indiferent de forma de înțelegere pe care i-am da-o azi, nu mai e ceva …