Micul, la mare căutare

Agitație mare nu este doar în stațiuni, ci și în carmangeriile din Constanța. Constănțenii care și-au propus să iasă la grătar de 1 Mai au început deja să se aprovizioneze cu cele necesare. Și cum micii sunt vedetele grătarelor, aceștia sunt cei mai vânduți, chiar dacă prețul lor a crescut cu până la 25% față de anul trecut.

Micii cei mai gustoși se fac musai pe un grătar cu cărbuni încinși, iar 1 Maiul muncitoresc este prilejul perfect pentru asta. Constănțenii se pregătesc de ieșiri la iarbă verde și de grătare ca la carte. Clienții care au trecut astăzi pragul acestei carmangerii au cumpărat mici, ceafă, dar și pastramă, chiar dacă prețurile sunt mai mari anul acesta cu până la 25% la carne.

În această perioadă, administratorii carmangeriilor spun că cel mai bine vânduți sunt micii. Sute de kilograme de mici au fost deja cumpărate, iar proprietarii carmengareiilor s-au pregătit deja pentru încă un val de clienți.

Un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an, dar într-o singură zi de vacanță consumă cât pentru o lună întreagă, spun reprezentanții Asociației Române a cărnii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…