miercuri, 22 ianuarie, 2025
Home Actualitate Mielul de Paște, mai scump

Mielul de Paște, mai scump

de Redacția Dotto

Fermierii au dat startul vânzărilor mieilor de Paște. În apropierea Constanței, nea Andrei îngrijește peste 200 de miei și iezi, care vor ajunge pe masa constănțenilor de sărbătorile pascale. Fermierul spune că anul acesta, carnea de miel va costa mai mult cu 20-30% față de anul trecut, iar prețul per kilogram va fi cu cel puțin 5–10 lei mai mare.

Crescătorul de oi susține faptul că prețul furajelor s-a dublat în ultimul an și astfel a fost nevoit să mărească prețurile.

Zeci de clienți cumpără în fiecare an carne de miel din producția sa. Crescuți și îngrijiți cât se poate de bine, carnea mieilor nici nu se compară la gust cu cea din hypermarket.

Constănțenii care aleg să cumpere de la fermieri spun că nu au încredere în carnea de la magazin. Friptura, ciorba de miel și drobul vor avea un alt gust dacă vor fi pregătite din carne proaspătă de la producătorii dobrogeni, iar prețul nici ridicat nici nu mai contează pentru gurmanzi.

Cei care doresc să mănănce o friptură de miel ca la carte, pot opta pentru un preparat gătit în bucătăria turcească.

Prețurile preparatelor care conțin carne de miel pornesc de la 30 de lei.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult