Fermierii au dat startul vânzărilor mieilor de Paște. În apropierea Constanței, nea Andrei îngrijește peste 200 de miei și iezi, care vor ajunge pe masa constănțenilor de sărbătorile pascale. Fermierul spune că anul acesta, carnea de miel va costa mai mult cu 20-30% față de anul trecut, iar prețul per kilogram va fi cu cel puțin 5–10 lei mai mare.
Crescătorul de oi susține faptul că prețul furajelor s-a dublat în ultimul an și astfel a fost nevoit să mărească prețurile.
Zeci de clienți cumpără în fiecare an carne de miel din producția sa. Crescuți și îngrijiți cât se poate de bine, carnea mieilor nici nu se compară la gust cu cea din hypermarket.
Constănțenii care aleg să cumpere de la fermieri spun că nu au încredere în carnea de la magazin. Friptura, ciorba de miel și drobul vor avea un alt gust dacă vor fi pregătite din carne proaspătă de la producătorii dobrogeni, iar prețul nici ridicat nici nu mai contează pentru gurmanzi.
Cei care doresc să mănănce o friptură de miel ca la carte, pot opta pentru un preparat gătit în bucătăria turcească.
Prețurile preparatelor care conțin carne de miel pornesc de la 30 de lei.