marți, 16 aprilie, 2024
Home Politică Mihai Lupu, reacție la afirmațiile nefericite ale sindicaliștilor din CNAIR

Mihai Lupu, reacție la afirmațiile nefericite ale sindicaliștilor din CNAIR

de Redacția Dotto

Președintele CJC Constanța, Mihai Lupu reacționează într-o postare pe o platforma de social media la declarațiile nefericite ale sindicaliștilor din CNAIR.

„Pentru a intra sau a ieși în/din județul Constanța pe cale rutieră, indiferent de varianta aleasă(pod sau bac), trebuie să plătim. Acest aspect nu mi se pare unul deloc corect, în contextul în care cele două poduri care traversează Dunărea nu sunt singurele poduri lungi din țară.

În România există cel puțin 13 astfel de locații, unele dintre ele cu o distanță dublă față de cele din Constanța. Găsesc nefericite declarațiile reprezentantului Sindicatul Drumarilor din CNAIR ,,Elie Radu”. Acesta susține că prin punerea în aplicare a inițiativei legislative a parlamentarilor PNL de Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar fi prejudiciată, iar drumurile din România ar rămâne nereparate și neasfaltate.

Dacă urmăm această logică, înțelegem că doar din banii celor care tranzitează cele două poduri se construiesc și se repară drumuri în România. Mă întreb cum sunt utilizați banii încasați de pe rovinietele plătite de toți proprietarii de mașini din România?! Unde se regăsesc banii din taxele de drum încasate de la transportatorii români și nu numai?! Ce ar trebui să se întâmple, să taxăm trecerile peste toate podurile din țară?!

Am fost și sunt un susținător al eliminării acestor taxe, în contextul în care atât locuitorii județelor Constanța și Tulcea, cât și turiștii care vin vara, pe litoralul Mării Negre, plătesc taxa pentru rovinietă. Rămân consecvent poziției mele în această problemă și sper, ca în cel mai scurt timp, această taxă discriminatorie să fie desființată prin lege, astfel încât locuitorii județului pe care îl conduc să nu mai fie discriminați.” Mihai Lupu

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult