Mihai Lupu reacționează după perchezițiile DNA la sediul CJ Constanța: "NU voi tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor"

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a reacționat după controlul efectuat, ieri, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție la sediul CJ Constanța. Lupu spune că nu tolerează și nici nu va tolera vreo formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor.

Citiți mai jos declarația completă, scrisă de președintele CJ Constanța pe pagina sa oficială de socializare:

„Cu hotărâre și consecvență, doresc să reafirm angajamentul meu ferm de a NU tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor.
Aș vrea ca toți constănțenii să știe că voi solicita o analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții, indiferent de natura lor – fie că sunt servicii, bunuri sau investiții majore. Această inițiativă crucială reprezintă un pas important în asigurarea unei gestionări corecte, transparente și eficiente a resurselor noastre. Ne propunem să ne aliniem celor mai înalte standarde de conformitate și să devenim un model de excelență în sectorul public.
Toți angajații CJ Constanța sunt implicați și sunt supuși unui program de instruire prin intermediul Programului Operaţional Capacitate Administrativă = POCA. Prin intermediul acestui program, ne asigurăm că fiecare membru al echipei noastre este conștient de importanța eticii și respectării normelor în cadrul procesului de achiziții publice”
, a spus Mihai Lupu.

Procurorii DNA însoțiți de jandarmi, au descins miercuri la sediul Consiliului Județean Constanța. Aceștia ar fi verificat modalitatea în care s-au desfășurat mai multe achiziții, legate de întreținerea spațiilor verzi. Controlul ar fi avut loc la Administrația Domeniului Public și Privat, din subordinea CJ Constanța.

Ziua de Constanța a scris, ieri, că “Ermil Chelariu, director general ADPP Constanța, a ieșit în cursul orei 14.15 din incinta DNA Constanța, după ce a fost la audieri, fără a se cunoaște exact calitatea sa, după ce în cursul dimineții de 7 iunie, procurorii DNA au fost la sediul Consiliului Județean Constanța”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…