Mii de locuințe și baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, fără gaz, din cauza unui constructor neatent

O avarie majoră la conducta magistrală a Transgaz din județul Constanța, produsă de un constructor neatent, a dus la sistarea gazelor naturale pentru 13.000 de abonați din Medgidia și Mihail Kogălniceanu.

Miile de clienți casnici, dar și non casnici, firme, spitale, fabrici, inclusiv baza militară și aeroportul internațional Constanța așteaptă remedierea defecțiunii. Alimentarea cu gaze naturale a abonaților din Medgidia și Mihail Kogălniceanu a fost sistată de Distrigaz Sud miercuri după amiază.

S-a întâmplat din cauza unui constructor care, cel mai probabil, din neatenție, a străpuns conducta magistrală a Transgaz în zona terenurilor agricole dintre cele două localițăți. Au fost astfel afectați 10.800 clienți casnici și non casnici din Medgidia. Inclusiv spitalul, cele două fabrici ale orașului, școlile, firmele. Iar la Mihail Kogălniceanu au rămas fără gaz peste 2000 de clienți casnici. Plus primăria, poliția, baza militară și aeroportul Internațional Constanța.

Alimentarea cu gaze naturale va fi reluată numai după remedierea avariei de către Transgaz, estimată pentru astăzi până la ora 18,00. În acest interval orar, consumatorii afectați de întrerupere sunt rugați să fie acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…