Mii de oameni, la Cenaclul Flacăra

Spectacol cu mii de oameni pe plaja de la Corbu. Aceștia au venit să îi asculte pe cei mai mari artiști de folk ai României, care s-au reunit la Cenaclul Flacăra. Evenimentul nu a fost însă deloc pe placul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, care consideră că organizarea unei noi ediții a evenimentului este, cităm: un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist.

Cenaclul Flacăra este „cel mai mare fenomen de cultură vie”. Așa spune fiul poetului Adrian Păunescu, Andrei, organizatorul evenimentului de la Corbu. Acesta a reușit să adune la Corbu nume mari ale folkului românesc, care au atras mii de oameni din toate colțurile țării. Printre cei care au urcat pe scenă s-au aflat Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Magda Puskaș, Emeric Imre sau Trupa „Totuşi“. Cenaclul Flacăra, organizat de Adrian Păunescu între 1973 și 1985 a fost un fenomen cultural. Și acum ca și atunci evenimentul a avut și contestatari. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului susține că Cenaclul nu a drept scop decât “îndoctrinarea comunistă a tinerei generații și susținerea cultului personalității lui Nicolae Ceaușescu, iar organizarea unei noi ediții este un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist.”

Organizatorii festivalului au anunțat că vor face tot ce depinde de ei pentru ca Cenaclul Flacăra să continue la Corbu în anii următori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …