sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Breaking news Mii de oameni, la Cenaclul Flacăra

Mii de oameni, la Cenaclul Flacăra

de Redacția Dotto

Spectacol cu mii de oameni pe plaja de la Corbu. Aceștia au venit să îi asculte pe cei mai mari artiști de folk ai României, care s-au reunit la Cenaclul Flacăra. Evenimentul nu a fost însă deloc pe placul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, care consideră că organizarea unei noi ediții a evenimentului este, cităm: un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist.

Cenaclul Flacăra este „cel mai mare fenomen de cultură vie”. Așa spune fiul poetului Adrian Păunescu, Andrei, organizatorul evenimentului de la Corbu. Acesta a reușit să adune la Corbu nume mari ale folkului românesc, care au atras mii de oameni din toate colțurile țării. Printre cei care au urcat pe scenă s-au aflat Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Magda Puskaș, Emeric Imre sau Trupa „Totuşi“. Cenaclul Flacăra, organizat de Adrian Păunescu între 1973 și 1985 a fost un fenomen cultural. Și acum ca și atunci evenimentul a avut și contestatari. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului susține că Cenaclul nu a drept scop decât “îndoctrinarea comunistă a tinerei generații și susținerea cultului personalității lui Nicolae Ceaușescu, iar organizarea unei noi ediții este un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist.”

Organizatorii festivalului au anunțat că vor face tot ce depinde de ei pentru ca Cenaclul Flacăra să continue la Corbu în anii următori.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult