miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Mii de studenți revin în camerele de cămin

Mii de studenți revin în camerele de cămin

de Redacția Dotto

Cu noul an universitar care bate la ușă, mii de studenți revin sau intră pentru prima dată în campusuri pentru a-și ocupa camerele de cămin.

Pentru unii este prima dată când vor locui departe de casă, iar emoțiile sunt mari. Căminul este locul unde se nasc prietenii noi și amintiri de neuitat, dar și ocazia pentru studenți ca să devină responsabili și să se adapteze la viața independentă. La Constanța sute de studenți au stat la cozi pentru a afla ce cameră le-a fost repartizată. Cei mai mulți vor împărți camerele cu alți trei sau chiar patru colegi.

„În primele zile de cazare este un număr mare de studenți, au fost cereri multe, sperăm să îi mulțumim pe toți și să îi cazăm în condiții bune. Gradul de ocupare cred că va fi de 100% pentru că avem foarte mulți studenți înscriși la facultățile universitățîi” spune Gheorghe Enache, administratorul căminului studențesc al Universitățîi „Ovidius”.

Bogdan este unul dintre tinerii care au venit să își ia în primire camera de cămin. A terminat două facultăți la Universitatea „Ovidius”, iar acum este la master. 

„Sunt absolvent a două facultăți: Dreptul și Teologia Pastorală și acum studiez două mastere pe specializare teologică. Azi m-am cazat și sunt foarte recunoscător că am obținut și ce am dorit” spune Bogdan.

În bagajele cu care a venit de acasă, Bogdan a strecurat și o pilotă, iar colegii lui au adus câteva obiecte de veselă. Povestește că zilele următoare vor face o ședință să vadă ce au deja și ce le lipsește, pentru că viața la cămin să fie confortabilă. 

 „Sunt absolvent a două facultăți: Dreptul și Teologia Pastorală și acum studiez două mastere pe specializare teologică. Azi m-am cazat și sunt foarte recunoscător că am obținut și ce am dorit” spune Bogdan.

„Am aranjat totul, toți au prins loc la cămin, momentan totul este în regulă că și în alți ani sau poate chiar mai bine. Incercăm să îi ajutăm cu sfaturi și ce ar trebui să își ia la cămin, i-am ajutat și cu actele” ne-a precizat Cristian Șerban, președintele Ligii Studenților.

Alături de unii tineri au fost și familiile. Părinții și unii bunici au vrut să dea o mână de ajutor. De luni, studenții se vor întoarce la ore. Prima lor vacanță, cea de iarnă, va începe pe 23 decembrie.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult