zeci de rachete asupra Israelului, un copil a fost omorât în Sderot

Militanții Hamas au lansat zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanți superiori și au dărâmat un alt bloc turn în Gaza, scrie BBC.

Atacul, care a început luni, a declanșat violența străzii în Israel între evrei și arabi israelieni. În două incidente, un evreu din Acre a fost atacat de bărbați arabi, iar o mulțime evreiască a scos un palestinian din mașină și l-a bătut în Bat Yam.

Cel puțin 67 de persoane din Gaza și șapte persoane din Israel au fost ucise. Luptele au izbucnit luni, după săptămâni de tensiune israeliano-palestiniană în Ierusalimul de Est, care au culminat cu ciocniri într-un loc sfânt venerat de musulmani și evrei.

Israel: Militanții Hamas au lansat zeci de rachete asupra Israelului, un copil a fost omorât

Peste 374 de persoane au fost arestate și 36 de ofițeri au fost răniți după ciocniri în orașele israeliene, a declarat poliția israeliană.

Premierul Benjamin Netanyahu, vorbind târziu miercuri seară, a declarat că intenționează să trimită forțe militare pentru a ajuta poliția să mențină ordinea în orașele rupte de violență. Dl. Netanyahu a declarat că atacurile din ultimele zile s-au ridicat la „anarhie”.

Nimic nu poate justifica o gloată arabă care atacă evrei și nimic nu poate justifica o gloată evreiască care atacă arabi”, a spus el într-o declarație video, după cum a raportat Times of Israel.

Militanții Hamas au lansat rachete asupra Israelului de luni seara, iar Israelul a răspuns lovind ținte în teritoriu. Joi dimineață, IDF a spus că aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate din Gaza în orașele israeliene.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, spune că peste 400 de persoane au fost rănite de la începerea conflictului, pe lângă cele 67 care au murit. Dl Netanyahu a declarat că guvernul își va folosi toată puterea pentru a proteja Israelul de dușmani.

Autoritatea Palestiniană a condamnat „agresiunea militară” a Israelului într-un tweet, spunând că „traumatizează o populație de două milioane de oameni, deja asediată”.

Ce s-a întâmplat miercuri?

Militanții din Gaza au declarat că au lansat 130 de rachete asupra Israelului, ca răspuns la un raid de israelian care a distrus turnul al-Sharouk din orașul Gaza. Turnul, care este a treia clădire înaltă distrusă de atacurile aeriene din această săptămână, găzduia televiziunea al-Aqsa, postul administrat de Hamas.

Israelul a spus că a ucis înalți oficiali ai Hamas în Gaza și că vizează și site-urile de lansare a rachetelor. Hamas a confirmat faptul că un comandant superior și „alți lideri” au murit.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat miercuri că loviturile lor asupra Gaza au fost cele mai puternice de la conflictul din 2014. Locuitorii fuseseră avertizați să evacueze clădirile înainte ca avioanele de luptă să fie atacate; cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății au spus că există încă decese civile.

Cinci membri ai unei familii au fost uciși marți într-un atac aerian, inclusiv doi frați tineri, potrivit agenției de știri AFP. „Râdeam și ne distram când brusc au început să ne bombardeze. Totul din jurul nostru a luat foc„, a spus verișorul lor, Ibrahim, în vârstă de 14 ani, plângând în lacrimi în timp ce descria moartea lor.

Între timp, milioane de israelieni se aflau în adăposturi pentru bombe miercuri seară, potrivit IDF, după ce sirenele de avertizare cu privire la rachete au sunat în toată țara.

Anna Ahronheim, corespondentul pentru apărare și securitate al Jerusalem Post, a descris că a petrecut marți seara într-un adăpost cu bebelușul ei de cinci luni. „A auzi sute de interceptări și chiar a auzi rachete căzând lângă noi a fost îngrozitor”, a spus ea pentru BBC.

Un copil în vârstă de șase ani a fost ucis în orașul israelian Sderot, fiind prins într-un atac asupra unui bloc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

La Constanța continuă războiul PNL – USR PLUS | Astăzi, Felicia Ovanesian vs Remus Negoi

Faptul că la Constanța nu funcționează coaliția PNL – USR PLUS, este de notorietate.…