Militar român, în deșertul african

Un militar român, în… Africa. De patru luni, căpitanul Gabriel Sandu se află într-o misiune specială a ONU de menținere a păcii, în Mali. S-a pregătit temeinic înainte de plecare pentru a putea interacționa cu localnicii și a-i proteja cât mai bine de atacurile care au loc extrem de des.

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului Fregatei „Mărășești”, este plecat în deșertul african de patru luni, misiunea lui principală fiind menținerea și promovarea păcii în zonă.

Misiunea ONU din Mali va dura un an și se defășoară la limita de sud a Deșertului Sahara, o zonă extrem de riscantă, în care au loc săptămânal atacuri. 31 de mii de militari și civili s-au înscris în acest proiect de meținere a păcii, căpitanul Gabriel Sandu fiind singurul român dintre aceștia.

Căpitanul Sandu este căsătorit. Are un fiu de 11 ani și o fiică de 9 ani. S-a alăturat Armatei Române în 2005 și, din 2013, face parte din echipajul fregatei „Mărășești”. Înainte de misiunea din Mali a luat parte la numeroase exerciții ale Fregatei Mărășești în Marea Neagră, dar și la marșul de instrucție al navei-școală „Mircea” din Marea Baltică și nordul Europei, din 2017.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Stâlpișori în calea Bisericii

Săgeți între reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului și Primăria Constanța. Mărul discordi…