Militari premiați la repatriere

Au petrecut ultimele șase luni în teatrele de operații din Polonia, iar acum au fost primiți acasă cu onoruri, de către autorități, și cu lacrimi în ochi, de către cei dragi.

110 militari din Detașamentul de Apărare Antiaeriană Getica au revenit sănătoși în țară și au defilat mândri la ceremonia militară și religioasă, dedicată lor, de la sediul Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată ”MĂRĂȘEȘTI”.

Pe acordurile imnului național și însuflețiți de sentimente patriotice, cei 110 militari din Detașamenul de Apărare Antiaeriană, proaspăt repatriați după o misiune de 6 luni în Polonia, și-au prezentat onorul acasă, la Brigada Mecanizată 9 Mărășești.

După ce a fost intonat imnul României a început ceremonia religioasă.

În ultima jumătate de an, detașamentul de apărare antiaeriană, rotația a 10-cea, a asigurat apărarea antiaeriană a forțelor și mijloacelor aliaților din cadrul grupului de luptă, dar și a armatei poloneze.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Iulian Berdilă, a    înmânat distincțiile militare în semn de apreciere pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Soldații au păstrat legătura cu familiile lor în permanență, datorită mijloacelor de comunicare tehnice moderne. Dorul a fost mare, dar faptul că cei dragi i-au susținut, i-a ajutat să-și ducă misiunea la bun sfârșit.

Grupul de luptă există din 2017. România a ajuns, prin această misiune, la cea de-a zecea rotație. Încă de la prima rotație, militarii se instruiesc în comun cu soldații americani, britanici și croați.

Au primit distincții trei militari, dintre care două femei. Alți 16 militari au mai fost premiați de către un colonel și comandantul Brigăzii Mecanizate Mărășești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…