marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Militari români și americani, antrenament pentru traversarea Dunării

Militari români și americani, antrenament pentru traversarea Dunării

de Redacția Dotto

Militari români și americani se antrenează pentru traversarea Dunării, a Deltei și a cursurilor de apă. Sunt exerciții ample în care militarii trebuie să construiască poduri peste ape, pe care vor trece tancuri, camioane, dar și sute de soldați.

La Mihail Kogălniceanu au fost aduse zeci de pontoane, bărci și camioane militare cu componentele acestor poduri.

Cu ajutorul camioanelor și a tehnicii militare de ultimă generație, americanii pot instala un pod peste un râu în doar 90 de minute. Echipați cu bărci și șalupe, soldații manevreaza modulele plutitoare si le unesc unul cate unul, ca sa formeze un pod mai lung. Podurile aduse la Kogălniceanu vor ajunge în poligoanele de antrenament, acolo unde militarii americani și români deopotrivă vor exersa împreună scenarii de atac, în care trebuie să traverseze cursuri de apă. Sub focul inamic, soldații trebuie să unească pontoanele plutitoare și să formeze podul.

Tot echipamentul care a ajuns la Kogălniceanu vine din Belgia. Armata americană și-a facut astfel de depozite peste tot în Europa, astfel încât să poată deplasa tehnica militară și logistică cu maximă rapiditate de-a lungul întregului continent.

Manevrele militare vor începe în luna iunie și poartă numele de cod Saber Guardian. 24oo de soldați americani și 7.5oo din alte 1o țări aliate NATO vor participa la exercițiile din Tulcea și Ialomița.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult