vineri, 21 iunie, 2024
Home DOTTO News Mină marină detonată de scafandrii militari

Mină marină detonată de scafandrii militari

de Redacția Dotto

O mină marină din Al Doilea Război Mondial, descoperită în Marea Neagră, în zona Tuzla, a fost distrusă de scafandrii Forțelor Navale.

În largul Mării Negre, se află un baraj de mine de război vechi de zeci de ani. Cordonul de mine se întinde pe câțiva kilometri de-a lungul litoralului românesc și a fost scufundat în apă în anii 194o, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Minele marine au o încărcătură uriașă de explozibil și se detonează la cea mai mică atingere. Deflagrația este devastatoare pentru orice navă militară sau civilă.

Una dintre minele din baraj a fost descoperită zilele trecute de scafandrii militari în timpul unui exercițiu planificat. Ea se afla la o distanță de aproximativ 8 mile marine de țărm, într-un raion maritim din zona Tuzla. Ieri, militarii au coborât în adâncuri pentru detonarea ei. Totul sub coordonarea colegilor care au rămas pe nava – mama, care i-a lansat la apă.

După ce au coborât pe fundul mării și au localizat mina, geniștii subacvatici au montat pe ea explozibil. Un scafandru de luptă este antrenat să caute, să marcheze și să distrugă dispozitivele explozive. Numai echipamentul de scufundare poate ajunge la o greutate de 50 de kilograme. În adâncuri nu există vizibilitate mai mare de 5 metri.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult