Mina marină din Marea Neagră, distrusă

A fost alertă astăzi în Marea Neagră. O mină marină a fost observată în larg de un pescador, la 70 de kilometri distanță de Capu Midia. Pentru eliminarea pericolului și neutralizarea minei au fost trimiși în misiune mai mulți scafandri militari ai Forțelor Navale Române. În jurul orei 14:00 aceștia au raportat că misiunea a fost îndeplinită cu succes, iar mina a fost distrusă.

Mina a fost observată în această dimineață la ora 8:10, de pescadorul românesc „Olimpus 1”. Comandantul navei a informat autoritățile că la o distanță de aproximativ 70 de kilometri în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, se află o mină de război în derivă. Comandantul a știut clar că în apele mării există un pericol pe măsură ce s-a apropiat cu nava de obiectul plutitor.

Comandantul pescadorului a anunțat pe toate frecvențele radio că în dreptul României se află o mină de război. Imediat după primirea mesajului, autoritățile au intrat în alertă. Pentru îndepărtarea pericolului și neutralizarea minei, Forțele Navale au decis să trimită în larg o echipă de scafandri geniști specializați în dezamorsarea minelor subacvatice. La ora 8:20, echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat în misiune în raionul indicat de pescador.

Mina marină din Marea Neagră, distrusă

Alte două mine de război au fost recuperate din Marea Neagră de scafandri turci. Una, în această dimineață din apropierea graniței dintre Bulgaria și Turcia, iar alta sâmbătă din apropierea unui debarcader din strâmtoarea Bosfor.

Recent, Serviciile de Informaţii ale Rusiei au declarat că mai multe mine instalate de forţele ucrainene s-au desprins din apropierea Portului Odessa şi plutesc în derivă, putând ajunge în Strâmtoarea Bosfor sau chiar în Marea Mediterană. Guvernul de la Kiev a respins însă afirmațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…