sâmbătă, 25 mai, 2024
Home DOTTO News Mine navale, în derivă în Marea Neagră

Mine navale, în derivă în Marea Neagră

de Andreea Bălan

Pericol în Marea Neagră. Mai multe mine navale din Ucraina plutesc în derivă în zona de nord – vest a Mării Negre, punând probleme traficului maritim.

Avertismentul vine de la Direcția Hidrografică Maritimă, care solicită celor care descoperă astfel de dispozitive să sesizeze imediat Direcția. Unii experți cred că minele provin din dispozitivul defensiv amplasat de armata ucraineană în Portul Odessa, pentru a împiedica debarcarea trupelor ruse în acest oraş. Ele ar fi fost desprinse de o furtună din lanțul defensiv, iar acum plutesc în derivă. Un avertisment similar a venit și din partea autorităților din Bulgaria. Autorităţile de la Sofia au anunțat într-un comunicat de presă că “minele plutesc în derivă în Marea Neagră, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru toate ambarcaţiunile”. Și Guvernul bulgar a solicitat celor care locuiesc în apropierea ţărmului să anunţe la numărul de urgenţă 112, dacă descoperă obiecte sferice suspecte, în apă sau pe coastă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult