duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Minivacanța de Sfânta Maria umple hotelurile de la malul mării. Află care sunt cele mai aglomerate stațiuni

Minivacanța de Sfânta Maria umple hotelurile de la malul mării. Află care sunt cele mai aglomerate stațiuni

de Redacția Dotto

Minivacanța de Sfânta Maria umple hotelurile de la malul mării. La nivelul întregului litoral, se așteaptă ca gradul să depășească 90% în weekendul prelungit care urmează.

Jumătatea lunii august este cea mai aglomerată perioadă din sezonul estival pe litoralul autohton, iar weekend-ul prelungit de anul acesta îi face pe și mai mulți români să se îndrepte spre stațiunile de la Marea Neagră.

Astfel, hotelierii de la mare se așteaptă ca gradul de ocupare să depășească 90% în minivacanța care începe astăzi. Multe unități de cazare vor fi ocupate în proporție de 100%, iar numărul estimat al turiștilor care vor ajunge pe litoral se ridică la aproximativ 110.000 – 115.000 în unitățile clasificate.

„Românii care nu și-au făcut încă planuri pentru această minivacanță au șansa de a prinde ofertele last minute, dar camerele se epuizează într-un ritm rapid. Interesul pentru litoralul românesc în această perioadă este ridicat, iar cei mai câștigați sunt turiștii care au reușit să își planifice din timp un sejur la mare pentru că au avut mai multe șanse să găsească tarife bune și locuri libere în hotelurile pe care și le doresc”, afirmă Ionuț Nedea, reprezentantul unui touroperator.

„Vârful de sezon din acest an este unul în care hotelierii au venit cu oferte speciale. Prin urmare, sunt hoteluri care încep să reducă tarifele mai devreme de finalul lunii august, așa cum se obișnuia în alți ani”, a mai spus Ionuț Nedea.

În ceea ce privește stațiunile cele mai căutate, Mamaia și Eforie Nord își dispută primul loc în preferințele turiștilor care și-au rezervat sejururi pentru această perioadă, pe locul trei în top fiind stațiunea Neptun.

Pentru această minivacanță, s-au rezervat pachete de trei și patru nopți de cazare, dar sunt și turiști, în special din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanțe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă și această perioadă.

Turiștii care vor ajunge la mare în minivacanța de Sfânta Maria vor putea asista la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei în data de 15 august, care vor culmina cu un spectacol multimedia realizat în premieră în România cu ajutorul dronelor luminoase și artificiilor, pe muzica susținută de Corul Madrigal.

Tot săptămâna viitoare, de joi, 17 august, până duminică, 20 august, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului Sunscreen Film & Arts, cu proiecții de filme în Piața Ovidiu din Constanța, Piața Cazino Mamaia, pe Plaja Reyna și la Centrul Jean Constantin. În premieră pentru Constanța, în cadrul festivalului va fi organizată secțiunea GourmetCinema, dedicată cinefililor pasionați de experiențe culinare inedite.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult