Misiune de salvare pe mare. Cinci pasageri aflați pe un velier, aproape de Vama Veche, la un pas de înec

O noapte de coșmar s-a transformat într-o poveste de succes, datorită intervenției rapide a echipei de pe SAR THEIA, nava de salvare care aparține Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

În cursul nopții trecute un apel disperat de ajutor a fost lansat de velierul MINORCA, aflat în pericol de scufundare în apele Mării Negre. Sub presiunea salvării vieților a cinci oameni care se aflau în pericol, Centrul Maritim de Coordonare a solicitat intervenția imediată a ARSVOM.

sursa: ARSVOM

La ora 03:30 dimineața, SAR THEIA a pornit în misiunea sa salvatoare către locul indicat de Centrul Maritim, la est de Vama Veche. Cu condiții meteorologice extrem de dificile și vânt care a suflat cu forța 6 pe scara Beaufort, misiunea navei de salvare nu a fost deloc ușoară. Echipajul SAR Thea a reușit însă să ajungă la timp la velierul aflat în pericol.

Misiune de salvare pe mare. Cinci pasageri aflați pe un velier, aproape de Vama Veche, la un pas de înec

Cu ajutorul unei pompe mobile de santină de pe navă, echipajul a reușit să scoată apa care inundase velierul și să îi salveze pe cei cinci pasageri aflați la bord.

Nava ARSVOM a remorcat apoi velierul în siguranță în Portul Mangalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…