miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Misiune de salvare pe mare

Misiune de salvare pe mare

de Redacția Dotto

A fost alertă ieri după amiază pe Marea Neagră. Un velier a trimis un semnal SOS pentru a cere ajutor.

Ambarcațiunea ajuns să plutească în derivă după ce a rămas fără combustibil. O navă a Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost trimisă în misiune și a ajutat echipajul să ajungă la țărm. Velierul „Snagov”, la bordul căruia se aflau șase persoane, patru adulți și doi copii, era la 13 mile marine distanță de portul Mangalia, duminică după amiază, când a cerut ajutorul autorităților navale române.

Rămăsese fără combustibil. Din cauza valurilor înalte și a vântului care sufla cu putere șansele ca acesta să ajungă în siguranță la mal erau minime. Ambarcațiunea de agrement plecase de la Balchik din Bulgaria și se îndrepta spre Mangalia.

Imediat după SOS, la solicitarea Centrului de Coordonare si Salvare, nava Theia, a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, a fost trimisă în zona indicată pentru a recupera iahtul. Salvatorii au ajuns la velier în jurul orei 17,30.

După ce s-au asigurat că cei șase membri ai echipajului sunt teferi, aceștia au remorcat yachtul până la Mangalia. Misiunea de salvare s-a încheiat cu bine în jurul orei 20:00.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult