Jumătate de miliard de euro are de cheltuit Ministerul Educaţiei pentru a reduce abandonul şcolar, o problemă care ne situează într-un top al ruşinii şi neputinţei, la nivel european.

Mai marii din minister au făcut o listă cu şcolile eligibile, au trasat nişte direcţii generale şi au lăsat greul în sarcina directorilor de şcoli. Intr-o comuna de langa Cernavoda o tanara directoare s-a angajat in lupta cu saracia copiilor si cu dorinta de a-i aduce pe toti la scoala. Și a reusit in doar cateva luni.

Școala Gimnaziala din Seimeni are 216 elevi cu tot cu copiii de la grădiniță.

Mirabela Lojniță și-a început mandatul de director la Școala gimnazială nr. 1 din Seimeni în urmă cu mai puțin de două luni, iar una dintre primele sale provocări a fost reducerea la zero a abandonul școlar.

Profesoara de biologie îi vizitează pe copii și acasă.

Acum, școala din Seimeni are tabla inteligentă în fiecare clasă, videoproiectoare și internet. Toaletele au fost organizate în interior, iar școala are supraveghere video tot timpul.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…