Agitație mare pe litoral și nu doar la mal de mare, ci și în adâncuri. Scafandrii de la ISU Dobrogea împreună cu colegii lor din alte 9 județe se antrenează pentru intervenții rapide, în caz de nevoie. Se anunță un sezon cu sute de mii de turiști pe litoral, iar scenariile după care se fac acum antrenamentele sunt dintre cele mai dificile.
Salvatorii ISU s-au scufundat astăzi până la 27 de metri în adâncuri ca să găsească un obiect plasat acolo de instructorii lor.
Cu cât mai mare este adâncimea, cu atât mai mare este și presiunea care apasa pe corpul celui care se scufunda. Iar asta nu e tot. Misiunile de căutare sunt îngrejnate de cele mai multe ori de valuri și de curenții marini.
Scafandri ISU sunt solicitați la intervenții vară de vară. Salvamarii îi cheamă în ajutor pentru a scoate din apă persoane prinse sub stabilopozi, pe care cureții i-au dus departe de mal. Pentru ca misiunea să reușească scafandrii spun că sunt nevoiți să improvizeze tot felul de unelte.
Pe lângă tehnicile de scufundare, pompierii își testează și capacitatea de rezistență la frig. Pentru misiunile de mare adâncime ei folosesc echipamente speciale, care le permit să rămână în apă timp îndelungat și să îi protejeze. Pericole sunt la tot pasul. Plasele uitate de pescari pe fundul apei sau plasate acolo special sunt printre cei mai mari dușmani ai scafandrilor. Iar pe lângă rezistență, ei trebuie să aibă și îndemânare pentru a ieși din strânsoarea acestora, în cazul în care se încurcă în ele.
Scafandri de la ISU Dobrogea și colegii lor detașați la mare din cele 9 județe vor în gardă pe litoral până la începutul lunii septembrie.