Misiune

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiunea NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană. Nava militară se îndreaptă deja spre Portul Constanța, unde este așteptată mâine. Fregata „Regina Maria” a condus gruparea navală NATO într-un complex de misiuni care s-au desfășurat pe apă, în aer și la sol.

Alături de nava de patrulare croată HRV „Vukovar”, Regina Maria a desfășurat misiuni care au contribuit la cunoașterea traficului maritim din bazinul mediteranean, la susținerea libertății de navigație și la consolidarea securității pe flancul sudic al Europei. Gruparea navală a fost susținută de submarinul spaniol ESPS „Tramontana” și de submarinul german U35, precum și de avioane de patrulare maritimă și aeronave de avertizare timpurie ale forțelor armate ale Italiei, Greciei și Turciei. Elicopterul IAR Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei „Regina Maria”, a contribuit, alături de celelalte aeronave militare și submarine, la detecția și identificarea timpurie a navelor cu caracter suspect.

În timpul celor două escale din porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta), fregata „Regina Maria” a fost un ambasador al NATO și al României, prin misiunile de diplomație navală desfășurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…