sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Misiune pe mare, încheiată cu succes

Misiune pe mare, încheiată cu succes

de Redacția Dotto
Misiune

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiunea NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană. Nava militară se îndreaptă deja spre Portul Constanța, unde este așteptată mâine. Fregata „Regina Maria” a condus gruparea navală NATO într-un complex de misiuni care s-au desfășurat pe apă, în aer și la sol.

Alături de nava de patrulare croată HRV „Vukovar”, Regina Maria a desfășurat misiuni care au contribuit la cunoașterea traficului maritim din bazinul mediteranean, la susținerea libertății de navigație și la consolidarea securității pe flancul sudic al Europei. Gruparea navală a fost susținută de submarinul spaniol ESPS „Tramontana” și de submarinul german U35, precum și de avioane de patrulare maritimă și aeronave de avertizare timpurie ale forțelor armate ale Italiei, Greciei și Turciei. Elicopterul IAR Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei „Regina Maria”, a contribuit, alături de celelalte aeronave militare și submarine, la detecția și identificarea timpurie a navelor cu caracter suspect.

În timpul celor două escale din porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta), fregata „Regina Maria” a fost un ambasador al NATO și al României, prin misiunile de diplomație navală desfășurate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult