Marea Mediterană

Imagini din Marea Mediterană, unde 84 de marinari și scafandri militari români, aflați la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, continuă misiunea în cadrul Operațiunii europene „IRINI”, care asigură respectarea embargoului armelor impus Libiei.

Echipajul românesc, format din 84 de militari, alături de navele partenere din gruparea navală a operației IRIN desfășoară permanent acțiuni de supraveghere a traficului maritim, în zona de sud-vest a bazinului Mării Mediterane și contribuie la consolidarea siguranței de navigație în aria de responsabilitate.

De la plecarea din țară, puitorul de mine și plase a parcurs 6.000 de mile martine în peste 1000 de ore de marș și a interogat prin radio – telefon 110 nave civile care tranzitau raionul maritim de responsabilitate al navei militare românești.

Pe 9 noiembrie, marinarii militari români au simulat răspunsul la atacul al unor scafandri, în colaborare cu nava auxialiară germană BONN și elicopterul ambarcat la bordul acesteia. Pentru marinarii români acesta a reprezentat un exercițiu în premieră, în cei aproape 40 de ani de activitate în serviciul Marinei Militare.

Militarii români se află la mijlocul misiunii „IRINI”, urmând să se întoarcă acasă, în Portul Militar Constanța, la începutul lunii ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Nicio localitate fără apă

Nicio casă din județul Constanța fără apă. Este asigurarea dată de președintele Consiliulu…