S-a lămurit misterul. Patronul firmei care construiește pe plaja de la Caelia a explicat în exclusivitate pentru DOTTO TV de ce a excavat în nisip și de ce este nevoie de un gard imens care să îi protejeze investiția de ochii curioșilor. Trei piscine cu structură de lemn, două pentru adulți și una pentru copii, puncte de prim ajutor și cabine de schimb ar construi pe plajă patronul de la FC Gloria Buzău, Constantin Alin Bucur.
”Noi construim piscine semi îngropate pe structura de lemn nu sunt betoane, nu se întâmplă nimic ilegal în această poveste, am primit toate autoritățile, s-au făcut toate constatările, anumiți indivizi vor să distrugă. Așa este normal când faci o piscină semi îngropată, să sapi ca să lucrezi, altfel nu se putea lucra”
Constantin Alin Bucur, investitor
70% din construcție este finalizată deja.
”Eu m-am săturat să plec afară … noi numai cuvinte urâte, numai mizerie, am vrut să arăt că se poate și în România, tot ce construiesc este demontabil, am vrut să arăt că se poate…. am ce să fac cu ele”
Constantin Alin Bucur, investitor
Construcția de pe plaja de la Caelia a intrat în atenția publică după un clip al fostului ministru USR al Justiției, Stelian Ion. Acesta a calificat investiția drept o golănie de Mamaia, a sesizat Garda de Mediu și a adresat o interpelare Ministerului Mediului, pentru a fi clarificat modul în care au fost obținute autorizațiile.
”Oameni buni să vă arăt o golănie de lege fără să dea socoteală nimănui. Asemenea debandadă nu a văzut niciodată… dubios”
Stelian Ion, președinte USR Constanța
Într-o adresă pentru DOTTO TV, directorul Apelor Române Dobrogea Litoral, Hristu Uzun, a explicat că firma, care are și calitatea de locatar, execută lucrări de amenajare a sectorului de plajă, în conformitate cu un acord pe care l-a primit de la instituție. Tot Apele Române subliniază că legea permite amplasarea pe plajă a piscinelor semiîngropate, realizate din materiale ușoare, beach baruri, construcții realizate din materiale ușoare, puncte de prim ajutor, dușuri și cabine de schimb. Tot Apele Române precizează că toate construcțiile trebuie să aibă caracter provizoriu și se vor dezafecta la data încetării contractului.
„Din punct de vedere legal, noi nu aveam ce să facem. Este totul absolut legat. În proiectul acesta, beneficiarul va folosi doar lemn sau materiale care sunt prietenoase cu mediul. Nu folosește beton, oțel, ci doar lemn. Legat de aspectul de oportunitate, cei de la Organizația de Management al Destinației trebuie să se ocupe de marketingul zonei“,
a spus primarul Vergil Chițac, într-o declarație pentru News.ro.
Specialiștii de mediu spun că astfel de construcții nu ar afecta plajele.
Amenajarea de la Caelia se întinde pe aproximativ 12.000 de metri pătrați. Inaugurarea plajei va avea loc vara aceasta.