Mizerie

Mizerie, igrasie și un miros greu de suportat în Galeria de artă din pasajul pietonal de pe Ștefan cel Mare. Galeria de artă amenajată în memoria lui Virgil Coman, care strălucea în 2017 a ajuns din nou adăpost pentru oamenii străzii și se degradează vizibil pe zi ce trece.

Municipalitatea ne îndeamnă însă să avem încredere și răbdare pentru că pasajul va fi modernizat cu fonduri europene. Nimeni nu a avansat însă și o dată pentru începerea și finalizarea lucrărilor.

Mizerie, pereți scorojiți și praf de două degete pe vitrinele expoziției. Așa arată acum pasajul pietonal din centrul orașului, tranzitat zilnic de mii de oameni, care se plâng de nepăsarea autorităților.

În 2017, pasajul pietonal a fost transformat de asociația Wild Art într-o galerie de artă dedicată lui Virgil Coman, fostul șef al Serviciului Județan Constanța al Arhivelor Naționale decedat în anul 2016.

Iar pentru Galeria din pasaj, Consiliul Județean Constanța a plătit aproximativ 100.000 lei în anul 2017.

Chiar dacă acum pasajul a ajuns aproape un focar de infecție, municipalitatea ne îndeamnă să avem încredere și răbdare. Pasajul va fi modernizat din nou în cadrul proiectului Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, care presupune rebilitarea întregii zone pietonale Ștefan cel Mare din fonduri europene. Când se va întâmpla asta nu spune însă nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…