RETEA TERMICA

Nu mai puțin de 116 milioane de lei va primi primăria pentru a reabilita tronsoane de rețea de aproape 13 mii km si nu numai.

Concret, conducte vechi de zeci de ani, ce conduc agentul termic, vor fi schimbate cu unele noi. Anunțul a fost făcut de primarul Vergil Chițac pe pagina de socializare. Între timp, lucrările la etapa 1 a proiectului sunt gata să înceapă.

Primarul municipiului Constanța a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru etapa a doua a proiectului de modernizare a sistemului de încălzire centralizată.Începând de la cet, strada Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, către zona Tomis Nord va fi reabilitată rețeaua de tronsoane termică primară din Magistrala 2 de termoficare. Vorbim de aproximativ 13 mii km de traseu de conducte care vor fi schimbate

Peste actuala rețea termică a orașului au trecut nu mai puțin de cinci decenii, iar municipalitatea a atras fonduri europene pentru a face posibilă reabilitarea de tronsoane întregi.

Cum orice astfel de lucrarea ambițioasă creează și un m are deranj pe străzi, unii constănțeni se declară nemulțumiți de haosul din oraș. Șoferii, în special, fac slalom printre șanțurile și gropile semnalizate.

În prima etapă vor fi reabilitate tronsoane ale rețelei termice din Magistrala 1, cea care cuprinde bulevardele 1 Mai și Al. Lăpușneanu, precum și breteaua de legătură între Magistrala 1 și 2.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…