joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Mormântul Hypogeu va deveni vizitabil

Mormântul Hypogeu va deveni vizitabil

de Redacția Dotto

După 36 de ani, timp în care a zăcut ascuns sub mizerie şi buruieni, iată că mormântul Hypogeu va fi pus, în sfârşit, în valoare. Se estimează că, acesta va putea fi vizitat începând de luna viitoare. Mormântul pictat a fost descoperit în anul 1988, când pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța au început să se construiască blocuri. Specialiștii spun că acest monument este unic și că ar fi aparținut unei importante familii din  vechiul Tomis, care a trăi la începutul secolului al IV-lea. Mormântul păstrează o cameră funerară pictată complet, un lucru destul de rar, atunci când vorbim despre pictura murală romană din această epocă, mai spun arheologii. În interiorul lui se observă diverse scene cu animale care simbolizează unele dintre credințele vremii, dar și un festin funerar, o masă funerară, în jurul căreia sunt adunate 7 personaje. Totuşi, a precizat directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Aurel Mototolea, mormântul va putea fi văzut prin intermediul unor camere live, care vor proiecta, pe nişte display-uri, imagini din interiorul monumentului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult