bazin

Tragedie în județul Constanta. Un tânăr a murit asfixiat, într-un bazin cu reziduuri petroliere, din incinta unei stații PECO dezafectate.

Omul încerca să curețe incinta, când din cauza vaporilor de gaze și-a pierdut cunoștința și a leșinat în bazin. Prietenul lui care îl aștepta la suprafață a sunat la 112 însă, din păcate medicii nu au mai putut face nimic. Cazul a intrat în atenția polițiștilor care încearcă să afle în ce condiții a coborât bărbatul în bazin și ce căuta acolo.

Omul lucra în construcții și împreună cu un prieten erau în Gara Constanța când au fost acostați de un bărbat care le-a propus sa îl ajute să curețe un bazin de reziduuri petroliere contra unei sume de bani. Cei doi au acceptat, iar unul dintre ei a coborât în bazin. Când a văzut ca nu mai iese, colegul a mers să vadă ce se întâmplă. A văzut că amicul lui era căzut și a încercat să îl scoată afară. Nu a sunat de unul singur și a sunat la 112.

La fața locului au ajuns de urgență pompierii de la ISU Dobrogea, mai multe ambulanțe, un echipaj de descarcerare și un elicopter SMURD. Un pompier a coborât în bazin să îl scoată pe tânăr, însă din cauza mirosului puternic de la reziduurile petroliere i s-a făcut și lui rău și a avut nevoie de ajutorul colegilor pentru a ieși teafăr din bazin.

După o luptă contra cronometru, din bazin a fost scos și bărbatul pentru care veniseră în ajutor salvatorii. Medicii au început imediat manevrele de resuscitare însă din păcate, bărbatul nu a mai putut fi adus la viață.

Cazul a intrat în atenția polițiștilor, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Ei vor încerca acum să afle dacă bărbatul fusese angajat legal sau la negru, dar și dacă purta sau nu echipament de protecție în momentul în care a coborât în bazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…